Marco P.

Operational Compliance & Risk Manager / CBRE GlobaL investors

Een echte aanbeveling. Train jezelf in het loslaten van je gedachten. Mijn resultaat was dat er ruimte ontstaat wat leidt tot nieuwe inzichten. En ja, je moet er wel voor openstaan, maar daar helpen de trainers je wel bij.

Anoniem

Designer / CBRE

Dankzij de lessen werd ik me bewust van m'n eigen gedachten en kon ik deze zonder oordeel bekijken. Deze manier van naar jezelf kijken heeft me geholpen om situaties beter te kunnen verwerken.

Monique S.

Assistant Office Manager / CBRE

Mindfulness heeft ervoor gezorgd dat ik minder snel reageer en handel op de automatische piloot. Hierdoor kan ik vaak betere keuzes voor mezelf maken, zowel op werk als privé...

Monique S.

Assistant Office Manager / CBRE

...Ook het op verschillende manieren naar iemand kunnen luisteren vind ik erg interessant en zorgt vaak voor meer begrip tijdens bepaalde gesprekken.

Mindful Business Training; Mindfulness in de zakelijke context

Focus, Aandacht & Emotionale Intelligentie

De lat ligt hoog bij veel organisaties: presteren op hoog niveau, strakke deadlines, dynamisch werk aan complexe vraagstukken, toenemende onzekerheid, wisselende teams. Dat geeft druk. En als de druk oploopt, wordt prioriteiten stellen lastiger, beslissingen minder helder en de reactie op elkaar impulsiever. Dit kan succesvol (samen)werken en koers bepalen behoorlijk in de weg zitten.

Mindfulness als basis

Mindfulness, je aandacht richten in het huidige moment zonder te hoeven oordelen, staat vooral bekend om haar stress regulerende werking, maar heeft veel meer impact. Door het trainen van aandacht ontstaat een stabiel en helder aandachtsvermogen. Met de Mindfulness Business Training, train jezelf om je omgeving bewust waar te nemen en ‘response flexibility’ te ontwikkelen. Je leert in complexe en dynamische situaties gecentreerd te blijven en helder te zien welke feitelijke en menselijke factoren spelen. Op basis daarvan kun je bewust reageren en (samen) koers bepalen.

Mindful Business Training

Onze Mindful Business training is toegesneden op de zakelijke context. In 8 wekelijkse 1,5u lessen wordt gewerkt aan het verbeteren van stressregulatie, het verbeteren van cognitieve vaardigheden en het verhogen van emotionele intelligentie. Naast de 8 bijeenkomsten staat dagelijks oefenen centraal om de bewezen effecten van Mindfulness training te behalen. Dit traject bieden we incompany aan in groepen van 6-10 deelnemers. Deelname start met een persoonlijke intake. Prijs €4950,-

Borging van Mindfulness in de organisatie

De Mindful Business Training is een training van het brein. Mindfulness – het trainen van de aandacht – is voor de geest wat sport is voor het lichaam. Zonder onderhoud verslappen de spieren, zonder onderhoud verslapt de aandacht! Ervaring leert dat borging op de werkvloer een belangrijk onderdeel is om mindfulness duurzaam te integreren binnen een organisatie.  Sinds 2018 bieden wij daarom een gedegen en inspirerend mindfulness basis ‘onderhoud’ programma vanaf 250,- euro per medewerker per jaar. Ook werken wij met mindful ambassadeurs, enthousiaste medewerkers die de integratie van mindfulness in de organisatie mede realiseren.

 

 

De wetenschap

In het industriele tijdperk wezen wetenschappers op het belang van sport waarop met ongeloof werd gereageerd! Nu in het informatie en digitalisatie tijdperk wijzen wetenschappers op het belang van aandacht training en emotionele intelligentie om gezond, succesvol en gelukkig te blijven!

Try now: One Moment Meditation

Ervaringsleer

Mindfulness is een ervaringsleer. Dagelijks 10-30 minuten oefentijd (mediteren) is nodig voor resultaat. Ook na de training zal regelmatige oefening nodig zijn als onderhoud en verdieping. Meditatie is voor de geest wat sport is voor het lichaam.

Brein

Mindfulness training is gebaseerd op onderzoek naar emotionele intelligentie en neuropsychologie. Dit toont o.a. aan dat nieuwe neurale netwerken in het brein ontwikkelen na 8 weken dagelijks Mindfulness training.